Temel beslenme ilkeleri için bir rehber yemek

İi. Beslenmenin önemi III. Değişik gıda türleri IV. Doğru oranda gıda iyi mi elde edilir V. Sıhhatli bir rejim yemek VI. Yarım yemeklerden çekimsenmek Vii. Muayyen esenlik koşulları için beslenme VIII. Hamilelik esnasında beslenme ma emzirme İx. Çocuklar ma ergenler için beslenme Kalın sorular Temel yiyecek Beslenme Temel yiyecek, beslenme ihtiyacınız olan şeyleri durdurmak için doğru oranda doğru yemekleri yemekle ilgilidir. Muhtelif sonuç, göveri ma kepekli hububat yemeyi ihtiva eder; yarım yağların ma mamul gıdaların sınırlandırılması; ma kafi protein, vitamin ma maden ahzetmek. Beslenme, vücudunuzun almış olduğu ma yediğiniz yemekleri kullanma sürecidir. Besinlerin sindirimini, emilimini ma metabolizmasını ma işte gıda maddelerinin dokuları mensur almak ma , enerji yapmak ma cisim fonksiyonlarını tanzim etmek için kullanımını ihtiva eder. Sıhhatli beslenme Beslenmenin esas ilkeleri Sıhhatli beslenme, umumi sağlığınız için âlâ bir rejim yemekle ilgilidir. Bolca sonuç, göveri ma kepekli hububat yemeyi ihtiva eder; yarım yağların ma mamul gıdaların sınırlandırılması; ma kafi protein, […]

Temel beslenme ilkeleri için bir rehber yemek

Temel Yeme: Beslenmenin temel ilkelerinde gezinme

İi. Beslenmenin önemi

III. Değişik gıda türleri

IV. Doğru oranda gıda iyi mi elde edilir

V. Sıhhatli bir rejim yemek

VI. Yarım yemeklerden çekimsenmek

Vii. Muayyen esenlik koşulları için beslenme

VIII. Hamilelik esnasında beslenme ma emzirme

İx. Çocuklar ma ergenler için beslenme

Kalın sorular

Temel yiyecek Beslenme

Temel yiyecek, beslenme ihtiyacınız olan şeyleri durdurmak için doğru oranda doğru yemekleri yemekle ilgilidir.

Muhtelif sonuç, göveri ma kepekli hububat yemeyi ihtiva eder; yarım yağların ma mamul gıdaların sınırlandırılması; ma kafi protein, vitamin ma maden ahzetmek.

Beslenme, vücudunuzun almış olduğu ma yediğiniz yemekleri kullanma sürecidir.

Besinlerin sindirimini, emilimini ma metabolizmasını ma işte gıda maddelerinin dokuları mensur almak ma , enerji yapmak ma cisim fonksiyonlarını tanzim etmek için kullanımını ihtiva eder.

Sıhhatli beslenme Beslenmenin esas ilkeleri

Sıhhatli beslenme, umumi sağlığınız için âlâ bir rejim yemekle ilgilidir.

Bolca sonuç, göveri ma kepekli hububat yemeyi ihtiva eder; yarım yağların ma mamul gıdaların sınırlandırılması; ma kafi protein, vitamin ma maden ahzetmek.

Beslenmenin esas ilkeleri, sıhhatli bir rejim yemek için izlemeniz ihtiyaç duyulan esas yönergelerdir.

Bunlar şunları ihtiva eder:

  • Muhtelif yiyecekler yiyin
  • Yarım yağları sınırlayın
  • Yeterince Elyaf Karşı
  • Bolca akarsu bağırsak
  • Tertipli talim yapın
Sıhhatli rejim Sual ma Yanıt

Sıhhatli bir rejim, gıda açısından varlıklı olan ma vücudunuza muntazam emek harcaması ihtiyaç duyulan enerji ma gıda maddelerini elde eden bir rejimdir.

Sıhhatli bir rejim kucak dolusu sonuç, göveri ma kepekli hububat ihtiva eder; zayıf protein; ma azca semiz benzin ürünleri.

İşte beslenme hakkındaki yoğun sorulan birtakım sorular:

  • Değişik gıda türleri nedir?
  • Değme gündüz gelişigüzel gıda maddesinin hangi kadarına ihtiyacım mevcut?
  • Birtakım sıhhatli beslenme ipuçları nedir?
  • Rejimimde iyi mi sıhhatli değişimler yapabilirim?

Temel Yeme: Beslenmenin temel ilkelerinde gezinme

İi. Beslenmenin önemi

Beslenme âlâ esenlik için gereklidir. Vücuda karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ma mineraller iç gezmek suretiyle muntazam emek harcaması ihtiyaç duyulan gıdaları sağlar. Işte besinler, gelişme ma büyüme, metabolizma ma muafiyet fonksiyonu şeklinde fazlaca muhtelif bedensel fonksiyonlarda toprak alır.

Bir birey kafi gıda almadığında, bitkinlik, kilogram kaybı ma muafiyet bozulması şeklinde muhtelif esenlik sorunları yaşayabilir. Aşırı olaylarda kifayetsiz beslenme ölüme erkân açabilir.

Mavera taraftan, sıhhatli bir rejim yemek, sağlığı korumaya ma his hastalığı, nüzul, çeşit 2 diyabet ma birtakım kanser türleri şeklinde kronik rahatsızlıkları önlemeye destek belki.

Aşağıdakiler âlâ beslenmenin esas yararlarından bazıları:

  • Geliştirilmiş enerji seviyeleri
  • Artan metabolizma
  • Geliştirilmiş muafiyet fonksiyonu
  • Kronik rahatsızlık riskinin azalması
  • Henüz âlâ umumi esenlik ma rahatlık

Beslenmenin önemi hakkındaki daha çok data istiyorsanız, kullanabileceğiniz bir düzüm estelik vardır. Doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle konuşabilir ya da çevrimiçi ya da kitaplarda data bulabilirsiniz.

Okuyun  Temel Besinlerle Hayatınızı Canlandırın

III. Değişik gıda türleri

İnsan vücudunun muntazam emek harcaması için muhtelif gıda maddelerine ihtiyacı vardır. Işte besinler dü asıl kategoriye ayrılabilir: geniş besinler ma mikrobesinler.

Makrobesinler, vücudun ağabey miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Karbonhidratlar, proteinler ma yağlar ihtiva eder.

Karbonhidratlar vücudun asıl enerji deposudur. Aş, makarna, düğü ma sebzeler şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Proteinler dokuları mensur almak ma için gereklidir. Ten, balık, in hayvanları, fasulye ma fındık şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Yağlar dahi cisim için gereklidir. Enerji sağlarlar, vitaminleri emmeye ma organları korumaya destek olurlar. Tereyağı, yağ ma avokado şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Mikrobesinler, vücudun minik miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Bunlar vitaminler, mineraller ma elektrolitler ihtiva eder.

Vitaminler metabolizma, müşahede ma muafiyet şeklinde muhtelif bedensel fonksiyonlar için gereklidir. Meyveler, sebzeler ma kepekli tahıllar şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Mineraller sümük sağlığı, adale fonksiyonu ma dem pıhtılaşması için gereklidir. Ten, balık, in hayvanları, fasulye ma fındık şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Elektrolitler likit dengesi ma asap fonksiyonu için gereklidir. Meyveler, sebzeler ma kepekli tahıllar şeklinde yiyeceklerde bulunurlar.

Esenlik için doğru oranda gıda maddesi ahzetmek şarttır. Sıhhatli bir rejim, bütün besin gruplarından muhtelif yemekleri ihtiva eder.

Temel Yeme: Beslenmenin temel ilkelerinde gezinme

IV. Doğru oranda gıda iyi mi elde edilir

Değme gündüz ihtiyacınız olan gıda miktarı yaşınıza, cinsiyete, etkinlik seviyenize ma umumi sağlığınıza bağlıdır. Doğru oranda gıda almanın âlâ bir yolu, bütün besin gruplarından muhtelif sıhhatli yiyecekler yemektir. Aşağıdaki ipuçları, ihtiyacınız olan gıdaları aldığınızdan güvenilir olmanıza destek belki:

  • Muhtelif sonuç ma sebzeler yiyin. Sonuç ma sebzeler âlâ vitamin, maden ma tel kaynaklarıdır.
  • Ince tahıllar üstünden anda tahıllar seçin. Kepekli tahıllar âlâ bir tel, vitamin ma maden deposudur.
  • Alaz protein kaynakları yiyin. Alaz protein kaynakları içinde balık, in hayvanları, fasulye ma fındık bulunur.
  • Doymuş ma trans yağ alımınızı sınırlayın. Doymuş ma trans yağlar döngül ürünlerinde, mamul gıdalarda ma kebap yiyeceklerde bulunur.
  • Sodyumda az gıdalar seçin. Sodyum ali kan basıncı riskinizi artırabilir.
  • Eklenen şekerhastalığı alımınızı sınırlayın. Şekerhastalığı içecekler, şekerhastalığı ma tatlılarda abartma şekerler bulunur.

İhtiyacınız olan gıdaları alıp almadığınızdan güvenilir değilseniz, doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle konuşun. Sizin için doğru olan sıhhatli bir beslenme planı oluşturmanıza destek olabilirler.

Temel Yeme: Beslenmenin temel ilkelerinde gezinme

V. Sıhhatli bir rejim yemek

Sıhhatli bir rejim, vücuda muntazam emek harcaması ihtiyaç duyulan gıdaları elde eden bir rejimdir. Işte gıda maddeleri karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ma mineralleri ihtiva eder. Sıhhatli bir rejim ek olarak kucak dolusu sonuç, göveri ma kepekli hububat ihtiva eder.

Sıhhatli bir rejim yemek, sıhhatli bir kiloyu korumaya, his hastalığı, nüzul, çeşit 2 diyabet ma birtakım kanser türleri şeklinde kronik rahatsızlık riskini azaltmaya ma umumi sağlığı ma refahı iyileştirmeye destek belki.

Okuyun  Beyninizi besin bilimi ve bilişsel işlevi yakıt

Sıhhatli bir rejim yemek için, hangi yediğiniz hakkındaki sıhhatli seçimler akdetmek önemlidir. Işte, doymuş yağ, kolesterol ma sodyum bakımından az ma tel, vitamin ma maden bakımından ali gıdaların seçilmesi anlama gelir. Bununla birlikte abartma şekerhastalığı ma mamul gıdalar alımınızı tespitetmek anlama gelir.

İşte sıhhatli bir rejim yemek için birtakım ipuçları:

  • Bolca sonuç ma göveri yiyin. Meyveler ma sebzeler vitamin, maden ma tel ile doludur. Değme gündüz minimum 5 porsiyon sonuç ma göveri yemeyi hedefleyin.
  • Ince tahıllar üstünden anda tahıllar seçin. Kepekli tahıllar âlâ bir tel, vitamin ma maden deposudur. Temiz aş, rahat düğü ma makarna adına anda buğday ekmeği, kahveyi düğü ma kinoa seçin.
  • Doymuş yağ, kolesterol ma sodyum alımınızı sınırlayın. Doymuş yağ ma kolesterol his hastalığı riskinizi artırabilir. Sodyum dem basıncınızı artırabilir. Alaz ten, balık ma in hayvanları seçin. Azca semiz benzin ürünlerini seçin. Fast food, dondurulmuş yemekler ma konserve çorba şeklinde mamul gıdalar alımınızı sınırlayın.
  • Yeterince tel karşı. Fiber, kendinizi yoğun ma kıvançlı hissetmenize destek sağlar. Ek olarak kolesterol ma dem şekeri seviyenizi düşürmenize destek sağlar. Değme gündüz minimum gram tel yemeyi hedefleyin.
  • Bolca akarsu bağırsak. Akarsu âlâ esenlik için gereklidir. Vücudunuzu nemlendirmenize ma muntazam çalışmaya destek sağlar. Değme gündüz 8 testi akarsu içmeyi hedefleyin.

Sıhhatli bir rejim yemek, sıhhatli bir hayat seçimi yaşamı sürdürmenin mühim bir parçasıdır. Hangi yediğiniz hakkındaki sıhhatli seçimler yaparak umumi sağlığınızı ma refahınızı geliştirebilirsiniz.

Temel Yeme: Beslenmenin temel ilkelerinde gezinme

VI. Yarım yemeklerden çekimsenmek

Sıhhatli bir rejim çıkarmak için insanların kaçınması ihtiyaç duyulan birnice yarım yemek vardır. Işte yiyecekler şunları ihtiva eder:

Soda, sonuç suyu ma yöndün içecekleri şeklinde tatlı içecekler kalori ma şekerhastalığı bakımından yüksektir ma kilogram alımına ma obeziteye katkıda bulunabilir.
Cips, kurabiye ma şekerhastalığı şeklinde mamul gıdalar çoğu zaman yarım yağlar, sodyum ma abartma şekerhastalığı bakımından yüksektir.
Fast food tipik olarak kalori, yarım yağlar ma sodyum bakımından yüksektir.
Sığır eti, hınzır eti ma kuzu şeklinde hile ten, his hastalığı riskinizi artırabilen doymuş yağ bakımından yüksektir.
Pastırma, jambon ma sosis şeklinde mamul etler bile doymuş yağ ma sodyum bakımından yüksektir.
Birtakım kebap gıdalarda ma mamul gıdalarda mevcut trans yağlar, his hastalığı riskinizi artırabilir.
İşlenmiş birnice gıdada mevcut abartma şekerler kilogram alımına ma obeziteye katkıda bulunabilir.

Işte yarım besinlerden kaçınmanın yanı esna, dışarıda yemek mevzubahis olduğunda sıhhatli seçimler akdetmek dahi önemlidir. Bir aşhane seçerken, kebap yiyecekler adına gril, pişmiş ya da buğulanmış yemekler sunan seçenekleri arayın. Ince tahıllar üstünde anda tahıllar seçin ma tatlı meşrubat ma tatlılar alımınızı sınırlayın.

Yediğiniz yiyecekler hakkındaki sıhhatli seçimler yaparak, umumi sağlığınızı ma refahınızı geliştirmenize destek olabilirsiniz.

Vii. Muayyen esenlik koşulları için beslenme

Beslenmeden etkilenebilecek bir düzüm değişik esenlik durumu vardır. Arz münteşir olanlardan bazıları:

  • His hastalığı
  • Kanser
  • Diyabet
  • Aşırı kiloluluk
  • Artrit
Okuyun  Genetik Uyum, Optimum Sağlık İçin DNA'nızın Sırlarını Açığa Çıkarın

Kronik bir esenlik durumunuz var ise, ihtiyaçlarınıza has bir beslenme planı geliştirmek için doktorunuzla gitmek önemlidir. Işte niyet durumunuzu yönetmenize ma umumi sağlığınızı iyileştirmenize destek olacaktır.

Muayyen esenlik koşulları için beslenme için birtakım umumi ipuçları:

  • Sonuç, göveri ma kepekli tahıllar bakımından varlıklı sıhhatli bir rejim yiyin.
  • İşlenmiş gıdalar, tatlı içecekler ma yarım yağlar alımınızı sınırlayın.
  • Tertipli talim yapın.
  • Stres seviyelerinizi yönetin.
  • Yeterince uyu.

Işte ipuçlarını izleyerek, umumi sağlığınızı ma refahınızı geliştirmenize destek olabilirsiniz.

Hamilelik esnasında beslenme ma emzirme

Hamilelik esnasında, bayanların kendileri ma büyüyen bebekleri için gereksinim duydukları gıdaları elde eden sıhhatli bir rejim yemeleri önemlidir. Aşağıdaki besinler bilhassa gebe bayanlar için önemlidir:

  • Folik asit
  • Ütü
  • Kalsiyum
  • D vitamini
  • Protein

Emziren bayanlar dahi üstlük sütü yapmak için gereksinim duydukları gıdaları elde eden sıhhatli bir rejim yemelidir. Aşağıdaki besinler bilhassa emziren bayanlar için önemlidir:

  • Kalori
  • Protein
  • Yağ
  • Kalsiyum
  • D vitamini
  • Ütü

Hamilelik ma emzirme esnasında beslenme hakkındaki daha çok data için lütfen doktorunuza ya da kayıtlı bir diyetisyenle danışın.

İx. Çocuklar ma ergenler için beslenme

Çocuklar ma ergenler, büyümelerini ma gelişmelerini bakmak için muhtelif gıda maddelerine gereksinim duyarlar. Beslenme gereksinimleri yetişkinlerden farkına varır ma kucak dolusu sonuç, göveri ma kepekli hububat yemeleri icap eder. Ek olarak tatlı içecekler ma mamul gıdalar şeklinde yarım gıdaların alımını sınırlamaları icap eder.

İşte evlatları ma gençleri sıhhatli bir rejimle aramak için birtakım ipuçları:

  • Çocuğunuzun gelişigüzel gündüz kahvaltı yaptığından güvenilir olun. Kahvaltı, gündüz için enerji ma gıda sağlamaya destek olan mühim bir yemektir.
  • Çocuğunuza muhtelif sonuç, göveri ma kepekli tahıllar sunun. Çocuklar gelişigüzel gündüz minimum dü porsiyon sonuç ma göveri yemelidir.
  • Çocuğunuzun tatlı meşrubat ma mamul gıdalar alımını sınırlayın. Işte gıdalar kalori bakımından ali ma besinlerde düşüktür.
  • Çocuğunuzu tatlı içecekler adına akarsu içmeye isteklendirme edin. Akarsu, çocuğunuzun vıcıkvıcık kalmasına destek olabilecek sıhhatli ma ferahlatıcı bir seçimdir.
  • Yemek zamanını keyifli ma pozitif bir edinim haline getirin. Evlatların yemek deneyiminden hoşlanırlarsa sıhhatli yiyecekler yemeleri henüz ihtimaller içindedir.

Çocuğunuzun beslenmesinden kaygı ediyorsanız, doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle konuşun. Evladınız için sıhhatli bir beslenme planı oluşturmanıza destek olabilirler.

Sual ma Yanıt

S: Değişik gıda türleri nedir?

C: Şeş asıl gıda türü vardır: karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ma akarsu.

S: Doğru oranda gıda alabilirim?

C: Bütün besin gruplarından muhtelif sıhhatli yiyecekler yiyerek doğru oranda gıda alabilirsiniz.

S: Birtakım sıhhatli beslenme ipuçları nedir?

C: İşte birtakım sıhhatli beslenme ipuçları:

  • Bolca sonuç ma göveri yiyin.
  • Ince tahıllar üstünden anda tahıllar seçin.
  • Doymuş ma trans yağlar şeklinde yarım yağları sınırlayın.
  • Balık, tavuk ma fasulye şeklinde zayıf protein kaynaklarını seçin.
  • Eklenen şekeri sınırlayın.
  • Bolca akarsu bağırsak.

Batur Öztürk, dijital içerik üretimi ve teknoloji alanlarında uzmanlaşmış bir yazardır. Yıllarca farklı sektörlerde edindiği deneyimlerle, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik pratik ve bilgilendirici içerikler üretmektedir. Yazarlık kariyerinde, her zaman kaliteli ve özgün bilgi sunmayı ilke edinmiş olup, blogunda da bu vizyonunu sürdürmektedir.

  • Toplam 171 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Beyninizi besin bilimi ve bilişsel işlevi yakıt

Beslenme 20 saat önce

İçindekilerİi. Bilişsel esenlik nelerdir?III. Bilişsel sağlığı etkileyen faktörlerIV. Bilişsel düşüşün emareleri ve semptomlarıV. Bilişsel düşüşün sebepleriVI. Bilişsel düşüş amacıyla tedavilerVii. Bilişsel düşüşün önlenmesiBilişsel esenlik amacıyla kaynakçaİx. Bilişsel esenlik, hatır, öğrenme ve anımsama kabiliyetini anlatım kadir. Umumi sağlığımız ve refahımız amacıyla önemlidir Bilişsel düşüş yaşlanmanın düzgüsel fakat parçasıdır, sadece bir takım faktörden dahi kaynaklanabilir. Bilişsel esenlik nelerdir? Bilişsel esenlik, hatır, öğrenme ve anımsama kabiliyetini anlatım kadir. Umumi sağlığımız ve refahımız amacıyla önemlidir Bilişsel düşüş yaşlanmanın düzgüsel fakat parçasıdır, sadece bir takım faktörden dahi kaynaklanabilir. Bilişsel sağlığı etkileyen faktörler Gözyaşı Genetik Tahsil Rejim Idman akdetmek Stres Dalmak Bilişsel düşüşün emareleri ve semptomları Cesur detayları hatırlamakta güçlük Yoğun düşmek mesele Düşünmeyi yavaşlattı Kelimeleri bulmakta güçlük Yönünü yitirme Benlik Değişimleri Bilişsel düşüşün sebepleri Alzheimer hastalığı Vasküler demans Parkinson hastalığı Huntington hastalığı Travmatik düşünce hasarı Nüzul Yön bağımlılığı İi. Bilişsel esenlik nelerdir? Bilişsel esenlik, hatır, öğrenme, anımsama ve düşünce icra kabiliyetini anlatım kadir. Umumi esenlik […]

Güç Plakası Beslenme Sağlığına Dengeli Bir Yaklaşım

Beslenme 2 gün önce

İçindekilerGüç plakası rejimi nelerdir?Güç plakası rejiminin yararlarıGüç plakası diyetini iyi mi izlem edilirGüç Tabağı Rejimi amacıyla Yiyecek PlanıGüç Tabağı Rejimi amacıyla Tariflerİi. Güç plakası rejimi nelerdir?III. Güç plakası rejiminin yararlarıIV. Güç plakası diyetini iyi mi izlem edilirV. Güç Tabağı Rejimi amacıyla Yiyecek PlanıVI. Güç Tabağı Rejimi amacıyla TariflerVii. Güç plakası rejiminin canip tesirleriGüç plakası rejimi amacıyla kontrendikasyonlarİx. Güç Plakası: Beslenme Sağlığı İçin Bir Maksat Güç plakası, tüm, işlenmemiş besinleri yemeye odaklanan ancak gıda sıhhat programıdır. Bağdarlama, sıhhatli ancak rejim yemenin umumi sağlığınızı ma refahınızı iyileştirmeye destek olabileceği fikrine dayanmaktadır. Güç plakası rejimi nelerdir? Güç plakası rejimi, ilkokul temel besin grubundan oluşan sıradan ma izlem edilmesi rahat ancak rejimdir: meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, zayıf protein ma sıhhatli yağlar. Güç plakası rejimi, muhtelif semere ma sebzeleri, kepekli ma zayıf protein yemeye isteklendirme haysiyet. Ek olarak yarım yağlar ma mamul gıdalar alımınızı sınırlar. Güç plakası rejiminin yararları Güç plakası rejiminin sağlığınız amacıyla bir […]

Temel Besinlerle Hayatınızı Canlandırın

Beslenme 2 ay önce

İçindekilerTemel Besinlerin Değişik TürleriTemel Besinler Niçin Önemlidir?Kafi Temel Gıdaları Iyi mi Alırsınız?Temel Gıda Eksikliğinin Emareleri ve SemptomlarıTemel Gıda Eksikliğinin Uzun Vadeli NeticeleriII. Temel Besinlerin Değişik TürleriIII. Temel Besinler Niçin Önemlidir?Temel BesinlerV. Temel Gıda Eksikliğinin Emareleri ve SemptomlarıReanimasyon ve Büyüme: Işıltılı Bir Hayat İçin Temel BesinlerVII. Temel Gıda Eksikliklerinin ÖnlenmesiTemel Besinler İçin TakviyelerIX. Reanimasyon ve Büyüme: Işıltılı Bir Hayat İçin Temel Besinler Temel besinler, vücudun kendi başına üretemediği ve besinlerden katılması ihtiyaç duyulan besinlerdir. Bu besinler, gelişme, büyüme ve metabolizma şeklinde muhtelif vücut işlevleri için gereklidir. Temel Besinlerin Değişik Türleri Altı değişik temel gıda türü vardır: Karbonhidratlar Proteinler Yağlar Vitaminler Mineraller su Temel Besinler Niçin Önemlidir? Temel besinler muhtelif nedenlerle önemlidir, bunlardan bazıları şunlardır: Vücuda enerji sağlarlar. Dokuların yapımına ve onarımına destek olurlar. Vücut fonksiyonlarını düzenlerler. Vücudu hastalıklardan korurlar. Kafi Temel Gıdaları Iyi mi Alırsınız? Kafi temel gıdaları almanın en iyi yolu sıhhatli ve dengeli bir rejim uygulamaktır. Bu, kucak kucak […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele